Temps de crisi

| Ferran Verdaguer

Fog Biker

Vivim sota l'efecte de la crisi. Com una boira espessa i gebradora aquest concepte més que paraula embolcalla tot l'ambient que ens envolta. Les converses al bar, al voltant dels àpats familiars o a la feina versant sobre aquesta negror que, com la Nausée de Sartre, ens empetiteix l'anima.

Però realment, i sense menystenir les dificultats que comporta per molta gent, una crisi és un moment de canvi i els canvis no son per definició negatius en si mateixos si ens hi sabem o podem adaptar. Es més, a nivell empresarial si existeix un bon moment per prendre decisions és en plena crisi.

Posem-nos en el cas contrari. Estem en plena bonança econòmica. L'economia va com una locomotora, totes les empreses més o menys col·loquen els seus productes i el mercat està més o menys estable amb tot els pastís repartit per dir-ho d'alguna manera. En aquesta situació si una empresa vol créixer i "menjar-se" més parts del pastís haurà de fer grans esforços inversors per poder moure mínimament la competència del lloc que ocupa... I tampoc té garantit l'èxit.

En temps de crisi les empreses que no poden aguantar la situació tanquen, els potencials clients del nostre sector estan disposats a sentir ofertes que els hi permeti reduir despeses... En definitiva el mercat està en moviment. En aquest context les empreses que no s'encomanen d'estats d’ànims depressius i que evidentment estan en una situació financera acceptable tenen la oportunitat de, amb menys inversió, aconseguir guanyar quotes de mercat.

I aquí, cal dir-ho ben clar, la inversió en noves tecnologies i en estratègia de xarxa és de les millors opcions per diferenciar-se de la competència. A Catalunya la majoria d'empreses encara no han fet la transició de l'època "cal que sigui a Internet" a l'època "perquè i com haig de ser a Internet". En aquest sentit plantejar-se aquesta evolució dins del que hauria de ser l'estratègia comunicativa a la xarxa pot marcar grans diferències amb els nostres competidors. Replantejament de planes web més ajustades a les necessitats de l'empresa, presència a les xarxes socials, estratègies de posicionament de la marca (SEO), son algunes de les accions que cal que les empreses que vulguin créixer prenguin en consideració quan abans millor.

Així doncs la situació actual hauria de ser catalitzador perque moltes empreses del nostre país facin la transició cap a estratègies de xarxa útils. Ara els hi resultarà menys costós i els permetrà diferenciar-se de la competència. La definició d'emprenedor porta amb si el concepte de persona que arrisca, de persona valenta. En moments de crisi la victòria serà per els emprenedors, no pels empresaris conservadors que deixen passar les oportunitats amb l'excusa de la boira gebradora que els envolta anomenada crisi.

blog comments powered by Disqus

Què és aquest blog?

Benvingut! Aqui parlem de SEO, desenvolupament web, community management...

Aquest blog l'escriuen professionals de Nuvolic